Aknés hegek, pattanások

Foglalj online!

+36702680858

 

4.09615384615 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.10 (26 Votes)

Pattanáskezelés

Az akné a bőr gyulladásos megbetegedése, amelyet a faggyúmirigyek kivezető nyílásainak, a pórusoknak az eltömődése következtében kialakuló bőrelváltozások jellemeznek.

A pattanás kialakulásakor - ismeretlen okok miatt - a pórusok belső falának sejtjei túl gyorsan válnak le és összetapadnak. Az elhalt hámrétegsejtek a faggyúval összekeveredve, mint egy dugó eltömik a faggyúmirigy kivezető nyílását, ami a pórus kidudorodását okozza (ezt nevezzük zárt vagy fehér komedónak), ha ez a megnagyobbodott szőrtüsző megnyílik, akkor fekete színűnek látszik, ez az ún. nyitott vagy fekete komedó. Ezek a nem gyulladásos akné tünetei.

A rendes körülmények között a bőr felszínén élő Propionibacterium acnes-nak (P. acnes) nevezett baktériumok az eltömődött tüszőben, az oxigén nélküli környezetben nagyon elszaporodnak. Ezek a baktériumok olyan kémiai anyagokat és enzimeket termelnek, amelyek kis, gyulladásos területeket hoznak létre, melyeknek jellemző tünetei a duzzanat, vörösség, melegség és a fájdalom. Egy idő után az eltömődött tüsző szétreped és mindent a környező bőrbe ürít - faggyút, elhalt hámsejteket és baktériumokat.

Bár az akné nem jelent komoly fenyegetést az egészségre, azonban súlyos formája maradandó hegek kialakulásához vezethet.

Villanófénnyel történő kezelés


Legkényelmesebb és leggyorsabb gyógyszermentes fényterápia az enyhétől a közepesen súlyos gyulladt akné kezelésében.
Kezelhető akné típusok:

 • A papulo-pusztuláris akné (enyhe akné) komedók és papulák (pattanások) valamint pusztulák (gennyes pattanások) kombinációja. Ezt a típust gyulladásos és nem gyulladásos elváltozások is jellemzik: ez utóbbiak a bőr felületén vannak és átmérőjük nem nagyobb, mint 5 mm.
 • A közepesen súlyos aknét számos papula és pusztula jellemzi, de már néhány csomó (nodus) is látható, amelyek 5 mm-nél nagyobb átmérőjűek, igen fájdalmasak, mély és kemény léziót képeznek.

Az akné fénykezelése során:

 1.     a kék fény hatására elpusztulnak a baktériumok,
 2.     a sárga színű fény alvadást idéz elő a pattanást tápláló vérerekben,
 3.     az infravörös fény szárítja a beteg bőrfelületet.

A kék fény az aknét okozó baktériumokat pusztítja el (Propionibacterium acnes). A baktérium anyagcseréje során porfirint termel. A porfirin elnyeli a kék fényt, miközben oxigén keletkezik, amely elpusztítja magát a baktériumot. A kék fényre a betegek 90 százaléka jól reagál, a tünetek javulása azonban egyénenként különböző lehet.

Ajánlott kezeléssorozat: 3-4 héten keresztül, heti két-három alkalommal történő kezelés, nem egymást követő napokon. Ezt követően a kezeléseket szüneteltetni kell. A kezeléssorozattal egy tisztulási folyamat kezdődik el, így az akné tünetek kezdetben erősödhetnek, akártöbb pattanás is megjelenhet. Általában a kezelések befejezte után három hónappal a pattanások 80-90 százaléka tartósan eltűnik hegesedés nélkül.
 
A kezelés alatt enyhe égető, viszkető érzés léphet fel, illetve bőrpír jelentkezhet. A kék fény káros lehet a szemre, ezért a védőszemüveg használata kötelező a kezelés alatt.

Nem kezelhető:

 •     aki fényérzékenyítő gyógyszert/gyógynövényt szed,
 •     aki epilepsziában, Lupusban vagy Porphyriaban szenved,
 •     aki várandós,
 •     aki kevesebb, mint egy hónapja szült,
 •     aki daganatos megbetegésben szenved,
 •     aki a kezeléseket megelőzően kevesebb, mint 3 héten belül napozott, szoláriumozott vagy barnító krémet használt,
 •     aki véralvadásgátlót szed,
 •     akinek keloid hegesedésre van hajlama,
 •     akinél a kezelendő felületen vitiligós folt van,
 •     akinél a kezelendő felületen aktív herpesz van,
 •     akinél a kezelendő felületen aktív bőrbetegség (pl.: ekcéma) van.

Aki cukorbetegségben vagy hormonbetegségben szenved, az kérje ki kezelőorvosa véleményét!

Árak

Akné kezelése villanófénnyel

A javasolt kezelések száma 8.
 
Orvosi vizsgálat ára
1 kezelés ára
8 kezelés ára (-10%)
Homlok vagy áll
10 000 Ft
3 000 Ft
21 600 Ft
Orcák vagy Homlok és áll
10 000 Ft
6 000 Ft
43 200 Ft
Teljes arc
10 000 Ft
8 000 Ft
57 600 Ft
 

Aknés hegek

Aknés hegek kezelése frakcionális lézerrel

Bőrünk hámrétege folyamatosan cserélődik, de az életkorral ez a ritmus lelassul, a melanociták pigmenttermelése egyenetlenné válik (májfoltok megjelenése). Ezt a folyamatot a környezeti tényezők is nagymértékben befolyásolják, mint például az UV-sugárzás, a légszennyezés, a dehidratáció, a helytelen táplálkozás. A bőr veszít nedvességtartalmából és csökken a bőrlégzés, petyhüdt, ráncos, fakó bőr és egyenetlen pigmentáció alakul ki. A felső, elhalt és károsodott, heges hámréteg eltávolításának legeredményesebb módja a lézeres hámlasztás.

A frakcionális lézeres hámlasztás, ez az ablatív lézeres beavatkozás a bőr alatti kötőszövet elemeit is megújulásra készteti, illetve az epidermiszt is részben vagy egészében, a dermisz egy részével együtt eltávolítja, megszüntetve az egyenetlen szerkezetű, heges bőrfelületet, megújítva ezzel a hámfelületet. Ezen kezeléseket az erősebb fájdalom miatt helyileg alkalmazott kenőcsös érzéstelenítésben végezzük.

A frakcionális lézeres hámlasztás, az aknés hegek kezelése

 • a bőrt azonnal feszessé teszi,
 • fokozza a bőr lágyságát és szerkezetét,
 • eltávolítja az epidermális pigmenteket,
 • eltünteti a nem kívánt barna foltokat,
 • kisimítja a ráncokat és az aknés hegeket,
 • megfiatalítja a nyakat, a mellkast és a kezeket,
 • kisimítja a hegeket és egyes, a bőr megnyúlása miatt keletkező striákat.

A széndioxid lézerek infravörös fénye a bőrszövetek víztartalmában nyelődik el: a kezelés során felmelegíti a bőr felső rétegeiben lévő vizet, melynek hatására a víz és a bőr szövetei egyaránt elpárolognak. Ez a folyamat az ún. lézeres hámlasztás, melynek következtében a regenerálódó bőr megújul, s mivel a keletkezett hő a kötőszöveti rostokat is koagulálja, a bőr feszesebbé, simábbá válik.

A frakcionális lézeres hámlasztás során a lézer a kezelendő területet nem egybefüggően, hanem apró pixelekhez hasonlóan fedi le, az azt körülvevő bőrfelület túlnyomó részét érintetlenül hagyva. A lézer kicsiny, oszlopszerű „lyukakat", szöveti károsodásokat okoz a bőrön. Ezek a kis sérülések, mint apró sebek, gyógyulásra ösztönzik a környező ép bőrt, új kollagénrostok képződnek. Az ablatív frakcionális széndioxid lézeres bőrfiatalítás - a nem frakcionális lézeres eljárásokkal szemben - a bőr gyorsabb gyógyulását teszi lehetővé, mivel a kezelt szövetet körülvevő egészséges, kezeletlen szövet természetes kötésként funkcionál a gyógyulás során.

A frakcionális lézeres hámlasztás mikrodermabrázióval történő előkészítésével a bőr megújulási képessége javul, a sejtek kicserélődése felgyorsul, gyors a felépülés.

A frakcionális lézeres hámlasztást követően az optimális javulás, azaz a végső eredmény 1-2 hónap után válik láthatóvá, mivel a kollagén újratermelődése és a bőr feszesedése mindeddig folytatódik. A bőr szerkezetében javulás már két héttel a kezelést követően szemmel látható.

Frakcionális lézeres hámlasztás, aknés hegek kezelése előtti fontos tudnivalók:

 • a kezelést megelőzően személyes konzultáció szükséges,
 • a kívánt eredmény eléréséhez 3-5 kezelésre van szükség, 4 hetes időközönként,
 • a kezelést megelőzően 4 hétig nem érheti közvetlen napsugárzás az arcot (azaz fényvédő használata kötelező!)
 • ha a páciens hajlamos pigmentációra, akkor a kezelést megelőzően már fehérítő kenőcsöt kell használnia
 • ha herpeszre hajlamos, gyógyszert kell szednie a kezelést megelőzően.

Frakcionális lézeres hámlasztás, aknés hegek kezelése utáni tudnivalók:

 • a kezelést követően 3-5 napig erőteljes bőrpír, duzzanat, pörkösödés jellemzi a kezelt bőrfelületet, majd gyengén hámlani kezd, 3 nap múltán sminkkel akár munkába is visszatérhet, s kb. 1-1,5 hét múltán nem látszik nyoma a kezelésnek,
 • otthoni utókezelés során vízzel kell lemosni, s vastagon krémezni,
 • a kezelést követő 4 héten át kötelező a magas faktorszámú (legalább 50) fényvédő krém használata, s aki pigmentációra hajlamos, annak a fehérítő krém használata is,
 • a kezelés 4 hét múltán szükség esetén ismételhető.

 

Árak lézerrel

Lézeres mélyhámlasztás ára

2015. december 3-án 15 000 Ft engedménnyel az alábbi árakból!
A lézeres kezelés árából jóváírjuk a konzultációs díjat.
Orvosi konzultáció
Teljes arc
Orcák
Nyak
Dekoltázs
Arc- és nyak
Arc-, nyak- és dekoltázs
Kézfejek
Ár alkalmanként
15 000 Ft
78 000 Ft
50 000 Ft
30 000 Ft
60 000 Ft
100 000 Ft
120 000 Ft
50 000 Ft
 
 

Dermarolleres kezelés

Dermaroller kezelés

(Kollagén Indukciós Terápia)
 
Az öregedéssel a bőr maga is károsodik, és a bőrfelszín alatti kollagénréteg elvéknyodik. Ennek eredményeképpen ráncok, redők és barázdák jelennek meg a bőr felszínén.
A kollagén egy természetes fehérje, amely a bőr rugalmasságáért felel: feszesen tartja a bőr alsó rétegét és az izmokat.
Dermaroller
Ma már csökkenthetjük és javíthatjuk az öregedés látható jeleit, a finom vonalakat, ráncokat, a kellemetlen redőket és barázdákat akár a dermaroller kezeléssel is.
A kollagén indukciós terápia során a bőr kollagéntermelése fokozódik, s ennek következtében halványodnak az aknés hegek, a tág pórusok összehúzódnak, illetve a felszíni, nem túl mély ráncok is eltűnnek.
A dermaroller a kezelés során mikrosérüléseket ejt a bőr felszínén, amelyek beindítják a bőr védekező mechanizmusát, és így a kollagén újraképződését.
A tűk által létrehozott mikrocsatornákon keresztül a kezelés során alkalmazott hatóanyagok a bőr mélyebb rétegeibe közvetlenül jutnak el (míg a hagyományos kozmetikumok a bőr kb. 1%-án keresztül tudnak csak áthatolni).

A kezelés során így a bőrbe juttatott hatóanyagok kitűnő eredményeket hoznak az arcfiatalítás során, a striák kezelésénél, stb.. A kollagén indukciós terápia nagy előnye más hasonló célú kezelésekkel szemben (pl. lézeres arcfiatalítás), hogy minimális fájdalommal jár.
 
A dermaroller kezelés után enyhe bőrpír jelentkezik a kezelt területen, amely 1-2 napon belül teljesen elmúlik. A kezelést, illetve a kezeléssorozatot követően 4-6 hétig magas faktorszámú (SPF 50) fényvédő krém mindennapos használata kötelező!
Ebben az időszakban a szaunázás sem ajánlott, mert az izzadás irritálhatja a bőrt.
 

A kollagén terápia kúraszerűen ajánlott.
A kozmetikus által végzett kezelések között kb. 14 napnak, az orvos által végzett kezelések között 1 hónapnak kell eltelnie.
A dermaroller kezelés előtt megtisztítjuk a kezelni kívánt területet, lecsiszoljuk mikrodermabráziós készülékkel, majd érzéstelenítjük azt krémmel. Az arckezeléseknél a kívánt eredmény eléréséhez átlagosan 5 alkalom szükséges, testkezeléseknél (pl.: stria, cellulit) 10 alkalom.
 

Nem kezelhető:
 • akinek a kezelni kívánt bőrfelületen aktív bőrbetegsége van (pl. pattanás, ekcéma),
 • akinek keloidos hegesedésre való hajlama van,
 • aki a kezelést megelőző félévben savas mélyhámlasztó kezelésen esett át,
 • aki a kezelést megelőző egy hónapon belül fényérzékenyítő gyógyszert szedett, vagy jelenleg is szed, injekciós ránckezelést követően 2 hetet kell várni a kezeléssel, ráncfeltöltés után egyátalán nem végezhető dermaroller kezelés, ha már volt herpesz a kezelt területen, akkor megelőző kúra szükséges.

Árak dermaroller

Árak - dermaroller kezelés

 
A dermaroller hengert a kezelés megkezdése előtt meg kell vásárolnia, azonban ugyanazon személynél többször használható.
Orvosi konzultáció 10 000 Ft, amennyiben a kezelésre azonnal sor kerül, akkor nem kell külön konzultációs díjat fizetnie, illetve 5 000 Ft-ot jóváírunk, ha később tér vissza kezelésre.
 
Arc hatóanyaggal
Arc mikrodermabráziós előkészítéssel, hatóanyaggal
Arc és nyak hatóanyaggal
Arc és nyak mikrodermabráziós előkészítéssel,hatóanyaggal
Arc, nyak és dekoltázs hatóanyaggal
3 alkalmas bérlet
Dermaroller ára
Konzultáció ára
Kozmetikai kezelés
12 000 Ft
15 000 Ft
14 000 Ft
17 000 Ft
20 000 Ft
-10%
5 000 Ft
Ingyenes
Orvosi kezelés
25 000 Ft
28 000 Ft
30 000 Ft
34 000 Ft
40 000 Ft
-10%
10 000 Ft
10 000 Ft v. ingyenes
 

Képek

Aknés hegek kezelése lézeres mélyhámlasztással

 
A frakcionális lézeres mélyhámlasztás előtt:
 

 

Aknés hegek kezelése frakcionális lézerrel
 
 
A kezelés után:

 

Aknés hegek kezelése frakcionális lézerrel