Anyajegyek, szemölcsök lézeres kezelése

4.04 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.04 (100 Votes)

Anyajegyvizsgálat

Anyajegyvizsgálat, dermatoszkópia

 
A Dermdoc digitális dermatoszkópiai rendszer lehetővé teszi a bőrgyógyászok számára, hogy megvizsgálják a bőrt annak felületi rétegein túl, és észleljék az emberi szem számára láthatatlan elváltozásokat. A digitális anyajegyvizsgálat sokkal könnyebbé teszi a diagnózist a bőrgyógyász számára, és növeli annak az esélyét, hogy korán felismerhetővé váljék egy rosszindulatú melanoma.
 
A digitális anyajegyszűrés nem invazív vizsgálati módszer. Az anyajegyvizsgálat fájdalommentes, s azt is lehetővé Digitális anyajegyszurés Anyajegyvizsgálatteszi, hogy a páciens a képernyőn megfigyelje a vizsgálatot. Ha korán észlelik, a melanoma sikeresen kezelhető és sebészeti úton eltávolítható. Minél korábban észlelik a melanomát, annál jobbak a terápia esélyei, és annál kevésbé súlyos az eltávolításához szükséges sebészeti beavatkozás.
A melanoma létező anyajegyek, szemölcsök körül vagy látszólag normális bőrön alakul ki.
A szemölcsök, anyajegyek formájában jelentkező pigmentált bőrsérülések vagy időskori pigmentfoltok megtalálhatók minden személyen, a test minden részén. Ezért mindenkit veszélyeztet e bőrterületek rosszindulatú elváltozása, vagyis egy rosszindulatú melanoma kialakulása.
 
 
 
A digitális dermatoszkópia előnyei:
  • A páciens megfigyelheti az anyajegyvizsgálatot a képernyőn.
  • Egzakt diagnózis mikroszkópia segítségével – nincs szükség biopsziára.
  • A melanoma korai felismerése.
  • A nagy kockázatú anyajegyek elfogulatlan és pontos monitorozása.
  • A jó- és rosszindulatú anyajegyek, pigmentált sérülések világos megkülönböztetése.
  • Az anyajegyek, pigmentált sérülések könnyű és hosszú távú követő vizsgálata.

Anyajegyek, szemölcsök levétele

Anyajegyek, szemölcsök

A különböző bőrfelszínből kiemelkedő bőrelváltozásokat: anyajegyeket, szemölcsöket, stb. dermatoszkópos vizsgálatot követően lézerrel távolítjuk el. A pigmentált bőrelváltozások többsége azonban csak sebészileg távolíthatók el bőrgyógyász véleményezése után. Bőrgyógyászati vizsgálatot, javaslatot követően az elváltozást helyi érzéstelenítésben, babérlevél alakban, az ép szövetben kimetszük, szövettani vizsgálatra küldjük. A sebet öltésekkel zárjuk. A műtéti seb minimális fájdalommal jár, szájon keresztül szedhető fájdalomcsillapítókkal megszüntethető. A sebet tisztán, szárazon kell tartani, célszerű a kötést fertőtlenítő oldatos lemosást követően 2 naponta cserélni. Varratszedés műtét után 10-14 nappal történik. A műtéti seb vonalas heggel gyógyul, amely idővel halványodik, tömöttsége csökken.

Bőr alatti elváltozások

Leggyakoribb a lipoma és az atheroma. A lipoma a bőr alatti zsírszövetből kiinduló tokkal körülvett, környezetétől elhatárolódó, jóindulatú úgynevezett zsírdaganat. Elhanyagolt esetekben jelentős méretűvé is megnőhet.

lipoma

Az atheroma (trichilemmás cysta) az elzáródott faggyúmirigyekből indul ki, leggyakrabban a hajas fejbőrön és a háton fordul elő, növekedhet, begyulladhat, időnként bűzös faggyúszerű váladék ürülhet az elváltozásból. Célszerű az atheroma mielőbbi eltávolítása, sebészeti kimetszése tokkal együtt. Nem szabad a gyulladásos szakaszt megvárni (jelentős fájdalommal, duzzanattal jár, sebészeti eltávolítása nehezebb).

A sebészi kimetszés helyi érzéstelenítésben, az eltávolított növedék szövettani vizsgálatával történik. A sebészi eltávolítás során a bőrt varratokkal egyesítjük. A varratszedésre 2 hét múltán kerül sor.

atheroma

Közönséges szemölcsök (papilloma)

A szemölcsök a bőr és a nyálkahártyák kinövései (száj vagy genitáliák), amelyeket a humán papillomavírus (HPV) több mint 100 típusa okozhatja. A közönséges szemölcsök bőrszínűek, durva érintésűek, kupola alakúak. A HPV a felső bőrréteg megvastagodását okozza. A közönséges szemölcsök a test traumának kitett területein találhatók, pl. a könyökön, térden és kézfejen.

A szemölcsök rendszerint emberek közti kontaktussal terjednek. A vírus nem erősen ragályos, de sérült bőrfelületen keresztül fertőzést okozhat. A HPV az ember saját testén belül is hasonló módon tovább terjedhet.


A közönséges szemölcsök fájdalommentesek, egy kivétellel:  ha a szemölcs a talpon alakul ki (talpszemölcs néven ismert), akkor az a járás okozta nyomódás miatt nem kifelé, hanem befelé nő, ami gyakran jelentős fájdalmat okoz.
 

Közönséges vírusos szemölcs, verruca vulgaris

Leggyakrabban a kézen és a talpon fordulnak elő. Kozmetikai és funkcionális (fogási és járási nehezítettség, nyomási fájdalom) panaszokat okoznak. Eltávolításuk hagyományos sebészeti vagy lézersebészeti módszerrel történik.

vírusos szemölcs

vírusos szemölcs talpon

Nemi szervi szemölcsök (condyloma)

A nemi szervi szemölcsök és kezelésükről itt olvashat bővebben.

A humán papillomavírus (HPV) az egyik leggyakoribb nemi úton terjedő fertőzés a világon. A HPV közvetlen kapcsolatba hozható a genitális szemölcsök (korábban nemi úton terjedő szemölcsnek nevezték) okozásával.

A HPV-ről az is tudott, hogy nőknél méhnyakrákot okoz, és újabban azt is feltételezik róla, hogy szerepet játszik az ánusz, a vulva, a vagina, a pénisz és a torok különböző rákos megbetegedéseiben.
A genitális szemölcsök (orvosi nevükön condylomata acuminata) a genitális HPV-fertőzöttség legkönnyebben felismerhető jelei.
Fontos azonban megjegyezni, hogy többen vannak azok a HPV-fertőzött emberek, akiknél nem láthatók genitális szemölcsök.
A genitális szemölcsök jellemzően a genitális területen (pénisz, vagina, végbélnyílás) megjelenő nem fájdalmas, puha, hússzínű kinövések. A genitális szemölcsök a vagina belsejében, a méhen és a végbélnyílásban is megtalálhatók. A genitális szemölcsök lehetnek kiemelkedőek vagy laposak, nagyok vagy kicsik, karfiolszerű küllemmel, csoportos előfordulással.

A genitális szemölcsöket az orvos szemrevételezéssel is könnyen felismeri. Bár e szemölcsök az egészséget nem veszélyeztetik, sokan döntenek úgy különböző okokból, hogy orvosukkal eltávolíttatják azokat. A leggyakoribb ok az, hogy a nagy kinövéseket a ruha okozta dörzsölés irritálhatja. A kozmetikai okok is elég gyakoriak.

A papilloma és a condyloma lézeres kezelése után − a szemölcsök méretétől függően − nem, vagy csak minimális hegesedés várható.
 

Árak

Anyajegyek, fibrómák, szemölcsök lézeres és sebészeti levétele


Vizsgálat, konzultáció 15 000 Ft
Digitális dermatoszkópia (vizsgálattal) 19 000 Ft
Lézeres műtét (konzultációval) 15 000 Ft-tól
Lézeres műtét régiónként** 15 000 - 60 000 Ft
 
*Külön bőrgyógyászati konzultációs díj nem kerül felszámításra abban az esetben, ha eszközös beavatkozás is történik egyidőben!
**Régió: kedvezőbb árszámítás azokban az esetekben, amikor több bőrelváltozás lézeres eltávolítása szükséges ugyanazon a régión belül.
Condyloma esetén: A páciens 2 negatív kontroll után nyilvánítható gyógyultnak. Ezekben az esetekben a kontroll vizsgálat díja: 10 000 Ft (3 hetente, legalább két alkalommal van rá szükség) vagy műtéti díjat kell fizetni, ha a műtéti beavatkozás ismét szükséges.
 

Anyajegyek, lipómák, atherómák sebészeti levétele

 
1 db
2 db
3 db
4 db
5 db
Sebészeti levétel
25 000 Ft
40 000 Ft
55 000 Ft
70 000 Ft
80 000 Ft
Szövettan
6 000 Ft
10 000 Ft
15 000 Ft
20 000 Ft
25 000 Ft
Varratszedés
Ingyenes
Ingyenes
Ingyenes
Ingyenes
Ingyenes
 

Akció

Akciók

Tájékozódjon az éppen aktuális ajánlatunkról, kedvezményes árú szolgáltatásainkról itt!
Please click for our special offers!