Hegek kezelése

Foglalj online!

+36702680858

 

4.14864864865 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.15 (37 Votes)

Hegek kezelése lézerrel

A hegek a szervezet gyógyulási folyamata közben keletkező éles határú, tömött tapintatú, a bőr szintjéből kiemelkedő, lilásrózsaszín, idővel kifehéredő, zsugorodott kötőszöveti képződmények. Keletkezésüknek oka az, hogy a szervezet a kialakult kötőszöveti hiányt nem teljes értékű szövettel pótolja.
Testünkön és arcunkon számos okból keletkezhetnek hegek, amelyek egyenetlenné teszik a bőr felszínét és ezzel esztétikai problémát okoznak. Ilyenek lehetnek korábbi sérülések, balesetek vagy műtéti beavatkozások nyomai, de nagyon gyakoriak az aknék, esetleg  himlő miatt kialakuló hegek is.

A hegeket rendelőnkben kétféle módszerrel kezeljük:

 • frakcionális lézeres kezelés
 • injekciós kezelés

A frakcionális lézeres hámlasztás a hegek kezelése esetében

 • a bőrt azonnal feszessé teszi,
 • fokozza a bőr lágyságát és szerkezetét,
 • eltávolítja az epidermális pigmenteket, eltünteti a nem kívánt barna foltokat,
 • kisimítja a ráncokat és az aknés hegeket.

A széndioxid lézerek infravörös fénye a bőrszövetek víztartalmában nyelődik el: a kezelés során felmelegíti a bőr felső rétegeiben lévő vizet, melynek hatására a víz és a bőr szövetei egyaránt elpárolognak. Ez a folyamat az ún. lézeres hámlasztás, melynek következtében a regenerálódó bőr megújul, s mivel a keletkezett hő a kötőszöveti rostokat is koagulálja, a bőr feszesebbé, simábbá válik.
A frakcionális lézeres hámlasztás során a lézer a kezelendő területet nem egybefüggően, hanem apró pixelekhez hasonlóan fedi le, az azt körülvevő bőrfelület túlnyomó részét érintetlenül hagyva. A lézer kicsiny, oszlopszerû „lyukakat", szöveti károsodásokat okoz a bőrön. Ezek a kis sérülések, mint apró sebek, gyógyulásra ösztönzik a környező ép bőrt, új kollagénrostok képződnek. Az ablatív frakcionális széndioxid lézeres kezelés- a nem frakcionális lézeres eljárásokkal szemben - a bőr gyorsabb gyógyulását teszi lehetővé, mivel a kezelt szövetet körülvevő egészséges, kezeletlen szövet természetes kötésként funkcionál a gyógyulás során.
A frakcionális lézeres hámlasztást követően az optimális javulás, azaz a végső eredmény 1-2 hónap után válik láthatóvá, mivel a kollagén újratermelődése és a bőr feszesedése mindeddig folytatódik. A bőr szerkezetében javulás már két héttel a kezelést követően szemmel látható.

Frakcionális lézeres hámlasztás, a hegek kezelése előtti fontos tudnivalók:

 • a kezelést megelőzően személyes konzultáció szükséges
 • a kívánt eredmény eléréséhez 3-5 kezelésre van szükség, 4 hetes időközönként
 • kezelést megelőzően 4 hétig nem érheti közvetlen napsugárzás a bőrt (azaz fényvédő használata kötelező!)
 • ha a páciens hajlamos pigmentációra, akkor a kezelést megelőzően már fehérítő kenőcsöt kell használnia
 • ha herpeszre hajlamos, gyógyszert kell szednie a kezelést megelőzően

Frakcionális lézeres hámlasztás, a hegek kezelése utáni tudnivalók:

 • a kezelést követően 3-5 napig erőteljes bőrpír, duzzanat, pörkösödés jellemzi a kezelt bőrfelületet, majd gyengén hámlani kezd, 3 nap múltán sminkkel akár munkába is visszatérhet, s kb. 1-1,5 hét múltán nem látszik nyoma a kezelésnek,
 • otthoni utókezelés során vízzel kell lemosni, s vastagon krémezni,
 • a kezelést követő 4 héten át kötelező a magas faktorszámú (legalább 50) fényvédő krém használata, s aki pigmentációra hajlamos, annak a fehérítő krém használata is,
 • a kezelés 4 hét múltán szükség esetén ismételhető.

Árak

Hegek kezelése

Bőrgyógyászati konzultációnak csak abban az esetben van díja (15 000 Ft), ha bőrgyógyászunk a vizsgálat alapján alkalmasnak találta a beavatkozásra, azonban Ön mégsem kéri azt.
 
Testen, ill. arcon lévő hegek kezelése frakcionális lézerrel: egy tenyérnyi terület kezelésének ára 30 000 Ft.
 
Injekciós hegkezelés (Volon-A vagy Kenalog): 15 000 Ft alkalmanként.