Tetoválás eltávolítása

Foglalj online!

+36702680858

 

4.1880733945 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.19 (109 Votes)

Tetoválás eltávolítása

Az életben mindig változnak a körülmények. Amit ma jónak gondolunk, holnap rossznak tűnhet. Ez különösen igaz, ha olyan jelentos döntésre kerül sor, mint egy tetoválás elkészíttetése. Manapság már lehetoség van a megunt, vagy egyéb okból nem kívánatossá vált tetoválás eltávolítására, és bovül az alkalmazott módszerek köre is.

Tetoválásainktól többféle okból szeretnénk megszabadulni. Gyakran a testformánk megváltozása (fogyás, hízás, a bor megereszkedése) miatt, illetve a minta már aktualitását vesztette (szerelmi csalódás) vagy épp már nem tetszik, de elofordul az is, hogy a tetoválás nem úgy sikerült, ahogy terveztük, vagy szigorú munkahelyi elvárásoknak kell megfelelni.

Hogyan távolíthatom el nem kívánt tetoválásomat?

A tetoválás heg nélküli eltávolításához Q-kapcsolt lézert kell használni. A korábbi módszerek a dermabráziót, sóoldatos abráziót, CO2 lézert alkalmazták, de a kezelések után a tetoválás helyén a borfelület behegesedett, vagy világosabb lett a környezo bornél. A Q-kapcsolt kifejezés azt jelenti, hogy a lézer olyan gyorsan pulzál (a másodperc milliárdod részeivel mérheto), hogy képes úgy feltörni a tintát, hogy a folyamat közben az élo szöveteket nem pusztítja el. Ez hasonlít ahhoz, amikor olyan gyorsan húzzuk el a kezünket a gyertya lángja felett, hogy a lángnak nincs ideje megégetni a bort.

Marad-e heg a tetoválásom lézeres eltávolítása után?

Tetoválás eltávolítás
Ha követi az utógondozási utasításokat, a hegesedés esélye kevesebb, mint 5%.
A hegesedés kockázata nohet terhesség, sötét bortónus, gyenge keringés, immunrendszeri elégtelenségek, egyes fényérzékenyítő készítmények, bizonyos gyógyszerek szedése esetén, vagy ha a kórtörténetben keloidos vagy fokozott hegképzodés fordul elo.

Fájdalmas a tetoválás eltávolítása?

Sajnos a tetoválás akkor is fáj, amikor felkerül a borre, és akkor is, amikor eltávolítják. A lézerek gyors impulzusokat generálnak, melyeket minden páciens másként érez, de az érzés általában kellemetlen. A fájdalom személyes észlelet, és mindenki másként éli meg. A kezelés elott kérésére érzéstelenítjük az érintett területet helyileg érzésteleníto krémmel.

Hány lézeres kezelés szükséges a tetoválás eltávolításához?

A professzionálisan felvitt tetoválás eltávolítása általában egy halványítási folyamat, mely egy kezeléssorozatból áll, melyben a kezelésekre kb. 4-6 hetente kerül sor.
A professzionális tetoválások teljes eltávolítása általában 8-10 kezelést igényel. A fekete tinták általában gyorsabban reagálnak, mint az világosabb színu tinták, mert jobban elnyelik a fényt. A tinta mélysége a borben, színe és mennyisége, valamint a tetoválás elhelyezkedése a testen, mind lényegesen befolyásolja, hány kezelésre lesz szükség az adott tetoválás eltávolítására. A legtöbb amator, orvosi és véletlen tetoválás már akár 2-5 kezeléssel is eltávolítható.

Miért nem változott semmi az elso kezelés után?

Ez teljesen normális. Van, akinél még sötétebb is lesz a tetoválás az elso kezelés után. Mindenki eltéro gyorsasággal reagál. A kezelés csak több üléssel hatásos. Legyen türelmes, kövesse az orvos tanácsait, és a leheto legjobb eredményt fogja kapni!

Mi történik az egyes kezelések után?

Minden lézeres kezelés után azonnal jeget teszünk a tetoválásra a duzzadás minimalizálása érdekében. Majd antimikróbás és hámosító hatású kenoccsel kenjük be a kezelt területet, illetve steril pólyát teszünk rá. Az érintett borfelületet néhány napig szárazon kell tartani (lehetoleg 24 órán át víz ne érje, illetve néhány napig ne áztassuk!), és úgy kell ápolni, mint a napégett bort.

Teljesen el fog tunni a tetoválás?

A legtöbb esetben igen. Tudni kell azonban, hogy napjainkban több mint százféle tintát használnak tetováláshoz, és egyiket sem szabályozzák. Szabványosított tinták híján nehéz megjósolni bármely tetoválás eltávolításának a mértékét.

Négy hétnél korábban is visszajöhetek?

A kezelések közti szünet oka nem a sebgyógyulás. A lézer nem távolítja el a tintát, csak feltöri azt, hogy a szervezet immunrendszere el tudja szállítani. A túl gyakran alkalmazott lézerkezelés csak újra megcélozza azt a tintát, amelyet a szervezet még nem tudott eltávolítani, és így a páciens többet fizet ugyanazért az eredményért.

Van-e valami korlátozás a kezelés után?

A kezelés után Ön azonnal visszatérhet mindennapi tevékenységéhez, ha biztosítja, hogy a terület ne dörzsölodjön, illetve ne vakarja el. Ha Ön a napon tartózkodik, a kezelt területet a bor gyógyulásáig fedje le, hogy megelozze a napégést, s így a terület elszínezodését.
 

Meglévo tetoválás halványítása

Sok tetoválómuvész arra biztatja az ügyfeleit, hogy vegyenek egy minimális számú lézerkezelést, így elhalványítva a meglévo tetoválást, mielott újjal fedné el azt. Ezzel töredékére csökken annak esélye, hogy a régi tetoválás egy ido után átlátszik, átüt az újon. A legtöbb esetben 2-4 kezelés elegendo a meglévo tetoválás elhalványításához.

Mit kell tennem a kezelés elott?

Szükség esetén borotválja le a kezelendo területet! Kerülje az Aszpirin, Aleve, Motrin vagy Ibuprofen termékek szedését, mert ezek növelik a hematóma, véraláfutás kialakulását.

Mit kell tennem a kezelés után?

Az elso 24 órában:
  • Bizonyos idoközönként csillapítsa a fájdalmat jeges pólyával!
  • Pihentesse vagy polcolja fel a kezelt területet!
  • Ne végezzen fizikailag megerolteto tevékenységeket!
  • Ne sportoljon, ne szaunázzon, ne ússzon, ne szoláriumozzon, ne napozzon!.

24 óra múltán a gyógyulásig:
  • A hidratálás érdekében használjon hidrokortizon tartalmú kenocsöt naponta kétszer!
  • Minden tevékenységet folytathat, kivéve az úszást (a teljes gyógyulásig).
  • NE SZÚRJA KI A HÓLYAGOKAT, ÉS NE TÉPKEDJE A VART, mert azzal növeli a fertozés és a hegesedés kockázatát!
  • A teljes gyógyulásig kerülje a napozást és a szoláriumot!
  • Várjon 4-6 hetet a következo kezelésig!
 

A lézer

Az olasz gyártmányú Quanta System lézerek közül Q-kapcsolt széria tagja: a Q-Plus Star-1 bármilyen színu tetoválás eltávolításra használható. Q-kapcsolt módban nagyon alacsony pulzusidonél (6ns) nagyon magas energia adható le (több száz MEGAWATT), garantálva ezzel a szövetek felmelegedése nélküli leghatékonyabb fotoakusztikus hatást. Végül a bor eltávolítandó pigmentjei, vagy a tetoválófesték olyan kis egységekre esnek szét, amelyek fagocitózissal felszívódnak. A hatás a bor szelektív termális sérülésein alapszik, melyek a melanint, a hemoglobint, és a vizet célozzák meg.qplus1

A rendelonkben használt Q Plus* Star 1 egyaránt alkalmas felületi, és mélyebben fekvo vaszkuláris kezelésekre, melyet az e célra legideálisabb hullámhosszt eloállító rövid/hosszú pulzusú 1064 nm-es Nd:Yag lézermodul tesz lehetové, illetve tetoválás eltávolításra, és pigment kezelésekre, melyet a Q-kapcsolt 1064 nm-es, és Q-kapcsolt 532 nm-es Nd:Yag lézermodulnak köszönhetünk.

Q-kapcsolt Nd:Yag @1064 nm(1000 mJ, 6ns), és @532nm (500 mJ, 6ns) lézer:

A 1064 nm-es Nd:Yag Q-kapcsolt módban kiválóan alkalmas sötét tetoválófestékek (kék, indigó, barna, fekete) eltávolítására, valamint májfoltok, cafe au lait foltok, Ota és Ito nevusok kezelésére. Az 532 nm-es Q-kapcsolt Nd:Yag lézer kiváló kiegészítése a 1064 nm-es változatnak, mivel ez a modul a problémás piros színu tetoválófestékek eltávolítására is alkalmas.

 

 

 

 

 

 

 

Árak

A kezelés áráról az elso konzultáción kaphat pontos árajánlatot. Konzultáció ingyenes.

Kezelések díja alkalmanként 15 000 Ft-tól kezdődnek.

Tetovált szemöldökök kezelése: 15 000 Ft alkalmanként.

Képek

 első kezelés után

Tetoválás elotte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 kezelés után:

Tetoválás eltávolítás után