Inkontinencia, hüvelyszűkítés

Foglalj online!

+36702680858

 

3.88461538462 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.88 (78 Votes)

FemiLift kezelés

inkontinencia lézeres kezelése

A FemiLift egy forradalmian új lézeres technológián alapuló kezelés, amely a kollagénképződés serkentésével fiatalítja meg és feszesíti a hüvelyi szöveteket.
Az öregedési folyamat során a hüvelyi szövetek is veszítenek rugalmasságukból, és a kollagéntartalmuk is csökken. A szövet rugalmassága szülés után és hormonális változások következtében is veszít mértékéből. Ez olyan problémás állapotokhoz vezethet, mint az akaratlan vizeletszivárgás (stressz inkontinencia), hüvelyfal feszességének csökkenése (túlságosan tág hüvely, szexuális funkció csökkenése), hüvelyszárazság és visszatérő hüvelyi fertőzések.
A FemiLift a legkorszerűbb, nem sebészi, minimálisan invazív ambuláns kezelés, amely tökéletes megoldást nyújt a fenti női problémák megoldására függetlenül a páciens korától. A beavatkozás gyors, fájdalommentes, teljesen biztonságos és eredményes.
A FemiLift kezelés egyik fő előnye, hogy az eljárás rendkívül gyors (maga a lézeres kezelés maximum 10 percet vesz igénybe a robot kezelőfejjel), s egyáltalán nem befolyásolja a mindennapi tevékenység folytatását. A hüvelyi ultrahang-vizsgálathoz hasonlóan, a szakorvos behelyez egy egyedi tervezésű, higiénikus, személyenként különböző műanyag fedőrésszel bevont lézerfejet a hüvelybe, amely annak kötőszövetét gyengéden kezeli. A teljes kezelés (konzultációval, előkészületekkel együtt) kevesebb, mint 30 percet vesz igénybe, szinte fájdalommentes és nincsenek mellékhatásai (robot lézerfej használata kizárja az emberi mulasztásból adódó égés kockázatát). A kezelést követően a páciens visszatérhet a munkába, a mindennapi tevékenység azonnal folytatható.
Rendelőnkben Magyarországon először használjuk a hüvelyi lézeres kezelések során alkalmazott legújabb innovációs megoldást, a robot lézerfejet, amely lehetővé teszi a szakorvos számára a gyors és homogén kezelést. A robot lézerfej felméri a hüvely mélységét, és automatikusan vezérli a kezelést, hogy a beavatkozás pontosabb, és gyorsabb legyen. A robot lézerfej biztosítja a kezelés egyénre szabottságát, illetve precíz és kiváló mellékhatásmentes eredményt nyújt, kizárva a szövetek megégésnek kockázatát.

Érzéstelenítés
Ellenjavallat
Felépülési idő
Eredmény
Mikor alkalmazható?
Kezelések száma
Árak
Kevesebb, mint 30 perc az előkészületekkel együtt
Nem szükséges.
keloidos sebgyógyulási hajlam, daganatos megbetegedés, aktív herpesz, aktív fertőzés, terhesség, szoptatás.
nincs, mindennapi tevékenység azonnal folytatható
Javítja a menopauza tüneteit, a stressz okozta vizelettartási problémákat, feszesíti a hüvelyfalat.
Menopauza tüneteinél (a hüvelyszárazság és a fájdalmas közösülés); stressz okozta vizelettartási problémáknál; a túlságosan tág hüvelynél.
3 alkalomból álló kezeléssorozat ajánlott, a kezelésekre 4-6 hetente kerüljön sor.
első kezelés 120 000 Ft, további kezelés (4-6 hét múltán) 100 000 Ft, 3 kezelés 290 000 Ft

GyIK

Mi az a FemiLift?
A FemiLift egy nem sebészeti, gyors és biztonságos megoldás olyan gyakori női problémák kezelésére, mint a stressz inkontinencia, a túlságosan tág hüvely, hüvelyi szárazság, visszatérő fertőzések, stb. A FemiLift egy innovatív, fájdalommentes (nincs szükség érzéstelenítésre) eljárás, amelyben a lézerfénnyel a kollagénképződést stimuláljuk a hüvelyi szövetekben. A hüvelyi szövetek minőségének javulása növeli a szexuális érzékenységet az együttlét során, csökkenti a stressz okozta vizeletszivárgást és hüvelyszárazságot.

Hogyan működik a FemiLift?inkontinencia kezelése
A bőrhöz hasonlóan, a hüvelyi szöveteket is kollagénrostok alkotják, amelyek annak feszességéért és rugalmasságáért felelősek. A FemiLift CO2-lézer technológiát használ a kötőszövet gyengéd (a hüvelynyálkahártya károsodása nélküli) felmelegítésére, összehúzva a meglévő rostokat és ösztönözve az újabbak képződését. Ez a teljes hüvelyi terület funkcióit oly mértékben javítja, hogy normalizálódik a vérellátás, biztosítja a hüvelyváladék termelődését, fokozza az immunrendszer ellenállását, helyreállítja a hüvelyfal feszességét és rugalmasságát.
A FemiLift CO2 lézer körülbelül 0,5 mm mélyen hatol be a hüvelyi kötőszövetbe apró, fehér pontszerű sérüléseket okozva a hüvelycsatorna kötőszövetében. Ezek a piciny sérülések arra késztetik az őket körülvevő egészséges szöveteket, hogy a szervezet szöveti regenerációs folyamatának részeként, a gyógyulási folyamatot beindítva, új kötőszöveti sejtek áramoljanak a sérült területekre, fokozzák a kollagénképződést és a hüvelyfal feszességét, rugalmasságát.
Rendelőnkben, Magyarországon először használjuk a hüvelyi lézeres kezelések területén alkalmazott legújabb innovációs megoldást, a robot lézerfejet, amely lehetővé teszi a szakorvos számára a gyors és homogén kezelést! A FemiLift frakcionált CO2 lézerfénnyel kezeli a hüvelycsatornát egy 6-8 cm hosszú kezelőfejen keresztül. A lézerfej 360 fokban automatikusan elforgatható, egyénenként különböző higiénikus védőfejjel van ellátva. A rendszer felméri a hüvely mélységét, s automatikusan vezérli a kezelést, hogy a beavatkozás pontosabb és gyorsabb legyen. A robot lézerfej biztosítja a kezelés egyénre szabottságát, illetve pontos és kiváló mellékhatásmentes eredményt nyújt, kizárva a szövetek megégésnek kockázatát.

FemiLift engedélyek:
Európai CE jelzéssel rendelkezik.
A szigorúbb FDA engedélyével is rendelkezik. A hatékonyság vizsgálatára is kiterjedő engedélyezési eljárás során megállapította az FDA, hogy a FemiLift valóban alkalmas a menopauza okozta hüvelyatrófia, a fájdalmas közösülést kiváltó ösztrogén csökkenés miatti hüvelysorvadás kezelésére.

Milyen tünetek kezelhetők FemiLifttel?
A FemiLiftet a hüvelyi szövetek rugalmasságának visszaállítására használjuk, hogy csökkenjen a stressz okozta inkontinencia, fokozódjon a hüvelyváladék termelődése, a szexuális funkció és élvezet. Továbbá ideális menopauza utáni hüvelyszárazság kezelésére is.

 • Hüvelyszűkítés:

  Idővel, különösen szülés után, a hüvelyi szövetek túlságosan kitágulhatnak, bő, laza érzetet nyújtva, csökkentve a terület érzékenységét. Ez befolyásolhatja az élvezet mértékét is a nemi érintkezés során. A FemiLift a hüvelyfal kollagénrostjait megújítja és fokozza a képződésüket, javítja a hüvelyi receptorok érzékenységét, megerősíti a hüvelyi szöveteket és fokozza a hüvely feszességét, növelve a szexuális kielégülést.
 • Stressz inkontinencia:

  A stressz inkontinencia azon eseteket foglalja magában, amikor akaratlan vizeletszivárgás történik a hasra gyakorolt nyomás hatására: köhögés, tüsszentés, nevetés vagy fizikai megerőltetéskor. A vizelettartási probléma kezelhető, a magát, a hólyagot megtámasztó kismedencei szalagrendszer megerősítésével (kollagénképződés fokozása) és a hüvelyfal feszesítésével. A FemiLift hatékonyan csökkenti a stressz inkontinencia tüneteit, helyreállítja a vizelettartási funkciót.
 • Menopauza után:

  A menopauzát okozó hormonváltozások következtében a hüvelyfal elvékonyodik, szárazabbá, kevésbé rugalmasabbá válhat, s akár állandó gyulladásban is lehet. A FemiLift regenerálja a hüvely falát, növeli a kötőszövet vastagságát, visszaállítja a hüvelyváladék termelődését. A kezelés csökkenti az olyan kellemetlen tüneteket, mint a viszketés, égő érzés, és javítja a szexuális funkciót.
 • Szülés utáni rehabilitáció:

  Spontán hüvelyi szülés során a gátizomzat rendkívüli mértékben megnyúlik, s nem minden esetben húzódik össze megfelelő arányban. A túlságosan tág hüvely zavarhatja a nemi érintkezés, az együttlétek minőségét. A FemiLift helyreállítja a teljes hüvelyi kötőszövetet, visszaállítja feszességét és rugalmasságát.
 • Hüvelyszárazság és visszatérő fertőzések:

  A visszatérő hüvelyi és húgyúti fertőzések során fellépő állandó gyulladásos állapot növeli a hüvelyi pH szintet, ezzel elősegítve a kórokozók fennmaradását és a hüvelysorvadás kialakulását. A fellépő kellemetlen tünetek: a viszketés, az égő érzés és a fájdalmas együttlét. A FemiLift lézeres kezelést követően a hüvelyi pH-szint és a váladéktermelődés normalizálódik, a hüvely vérellátása fokozódik, a hüvelyfal rugalmassága növekszik, s a szexuális funkció helyreáll.

Mennyi ideig tart a kezelés?
Egy átlagos kezelés az előkészületekkel és konzultációval együtt 30 percet vesz igénybe. A kezelést követően a páciens azonnal visszatérhet mindennapi tevékenységéhez, nincs munkából kiesési idő.

Fájdalmas-e a FemiLift kezelés?
Egyáltalán nem. Ez egy nem sebészi, minimálisan invazív lézeres eljárás. A lézerfény a kötőszövetben nyelődik el, ahol nincsenek érzőideg-végződések.

Hány kezelésre lesz szükségem?
A legtöbb páciens már egyetlen kezelést követően akár hat hónapon át élvezheti az eredményt. Azonban a tartósabb eredmények elérése érdekében ajánlott egy 3 alkalmas (négy-hat hetente elvégzett) kezeléssorozat.

Meddig tartanak a FemiLifttel elért eredmények?
Inkontinencia esetén várhatóan 18-24 hónapig szünetelnek a tünetek, ezt követően azonban szükséges lehet egy fenntartó kezelés. Hüvelyszűkítésnél egy kezeléssorozat is elegendő lehet.

Vannak-e a kezelésnek hosszú vagy rövid távú mellékhatásai, kockázatai?
A FemiLift kezelés teljesen biztonságos és nincsenek mellékhatásai.

Mely korosztály alkalmas a kezelésre?
A nők minden korosztálya alkalmas a kezelésre.

Mellékhatások és kockázatok
A FemiLift minimálisan invazív lézeres kezelés alatt csak enyhe melegséget érez a hüvelyben. A kezelést követően azonnal visszatérhet mindennapi tevékenységéhez. Ajánlott a behatolással járó nemi érintkezés és tampon felhelyezésének kerülése körülbelül a kezelést követő 5 napig. Továbbá ajánlott megerőltető testmozgástól való tartózkodás egy hétig. Egyes páciensek vízszerű vagy pecsételő váladékozást tapasztalhatnak a kezelést követő 1-2 napban. A kezelt terület nem fájdalmas, s egyéb korlátozást sem kell alkalmazni.

Nem javasolt a FemiLift kezelés a következő esetekben:
Nem ajánlott menstruáció idején a beavatkozás elvégzése. Nem kizáró ok fogamzásgátló tabletta szedése vagy más belső fogamzásgátló eszközök alkalmazása, illetve ha korábban a méhét eltávolították.
Ha gyanítja, hogy szexuális úton terjedő fertőzése van, akkor először mindenképp szükséges annak kivizsgálása, diagnosztizálása és kezelése. Aktív fertőzés, aktív herpesz, daganatos megbetegedés vagy keloidos sebgyógyulás is kizáró oka a kezelésnek.
Terhes nők nem kezelhetők, de 3 hónappal a szülés után, amennyiben nem szoptatja gyermekét, akkor már teljes biztonsággal alávetheti magát a FemiLift kezelésnek, még akkor is, ha még szeretne teherbe esni később.
Mindenképp szükséges egy éven belüli rákszűrés eredményét bemutatnia, vagy egy friss leletet hoznia.

Kezelési protokoll
A nők többsége jelentős javulást tapasztal 2-3 kezelést követően. Egy-két év múltán ajánlott egy fenntartó kezelés elvégzése. Jelentős hüvelytágulat esetén 5 kezelésre is szükség lehet az optimális eredmény elérése érdekében.

Eredmények
A FemiLift gyártója (Alma Lasers) által 2013-ban végzett tanulmány szerint Dr. Gabriel Femopase és Dr. Ignacio Lares Argentínában 72 FemiLifttel kezelt pácienst kért meg a Női szexuális funkció index kitöltésére a kezelés előtt, illetve 60 nappal a kezelést követően. A felmérés azt mutatta, hogy a nők 87%-a tapasztalt javulást a hüvely feszességében, a hüvelyváladék-termelődésben és a kielégülésben, 10%-uk csak enyhe mértékű javulásról számolt be, 3%-uk pedig semmilyen változást nem tapasztalt.

Árak

inkontinencia lézeres kezelése

Első kezelés ára: 120 000 Ft

További kezelések ára: 100 000 Ft

3 kezelésből álló kezeléssorozat ára: 290 000 Ft