Drakula terápia

Foglalj online!

+36702680858

 

4.26785714286 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.27 (56 Votes)

Drakula terápia

Drakula terápia

A PRP kezelés vagy a köznyelvben Drakula terápiaként elterjedt eljárás célja a páciens saját vérében megtalálható sejtmegújító anyagainak felhasználásával

 • bőrének fiatalítása,

 • az öregedési folyamatok lassítása

 • és az elért eredmények hosszú távon történő megtartása.

A Drakula terápia ráncok és redők simítására, sejmegújításra, a megereszkedett és száraz bőr frissítésére alkalmazható.

A PRP kezelés nagy előnye más ráncfeltöltő eljárással szemben, hogy nem válthat ki allergiás reakciót, mivel a szervezet saját sejtjeivel történik a kezelés.drakula terápia | drakula terápia ára

A Drakula terápia az egész testen alkalmazható eljárás, leggyakrabban azonban az arc, nyak, dekoltázs, kézfej fiatalítására használjuk.

A PRP kezelés vagy Drakula terápia során a páciens szervezetéből a megszokott módon levett 10-20 ml vért centrifuga segítségével alkotóelemeire bontjuk (10-20 perces eljárás), így a vérsavó a vörösvértestektől szétválasztódik. A fehérjékben gazdag vérsavó gyógyító és regeneráló hatása már régóta ismert az orvostudományban, gyakran alkalmazzák az ortopédia, vagy akár a fogászat területén is.

A vérlemezkékben gazdag plazmát (PRP = Platalet Rich Plasma), azaz a centrifugálás következtében az ampulla tetején felgyülemlő sárga folyadékot (a vérsavót) - amely növekedési faktorokban és sejtmegújulást elősegítő fehérjékben gazdag - fecskendőbe gyűjtjük. Az így keletkezett vérsavó vérlemezkékben 2-8-szor dúsabb, mint a normál vérplazma, s az eljárás során dúsíthatjuk még vitaminokkal és aminosavakkal is.

A Drakula terápia során ezt a szérumot jutatjuk vissza a bőrbe a mezoterápiás eljárásokkor alkalmazható technikák egyikével: injekciós fecskendővel, mezoterápiás pisztollyal vagy mezorollerrel a kezelni kívánt területre vagy arcon a hajvonaltól az állkapocs felé haladva. Az injektálásnál különös figyelmet fordítunk a szarkalábak, a homlok, a mosolyráncok, illetve a glabella, azaz szemöldökök közti terület kezelésére. A beavatkozás során felszíni érzéstelenítést alkalmazunk.

PRP kezelés vagy Drakula terápia serkenti a bőr kollagén sejtjeinek regenerációját és növekedését, gátolja a bőr öregedési folyamatát, csökkenti a ráncokat, a hegeket, és simábbá, üdébbé, fiatalosabbá teszi még a száraz, fakó bőrt is. Mivel a befecskendezett szérum természetes proteinekben és növekedési faktorokban gazdag, a Drakula terápia következtében új kollagén- és elasztinrostok képződnek, melyek az elvesztett rugalmasságot adják vissza, valamint új vérerek alakulnak ki, így javul a kezelt terület anyagcseréje, hidratáltsága, oxigénellátása.

A PRP kezelés vagy Drakula terápia a szervezet normál gyógyulási folyamatainak előnyeit, regenerálódási képességét használja ki felgyorsított ütemben. Normális esetben a sebgyógyulás során, a sérülések területén nagyobb koncentrációban jelennek meg a vérlemezkék vagy trombocyták, illetve a növekedési faktorok és a fehérjék is, amelyek az új rugalmasabb szövet kialakításában segédkeznek. A Drakula terápia során ezen sebgyógyulást jellemző sejtek koncentrációjának mesterséges növelésével történik a bőrfiatalítás, a bőrszerkezet jelentős javítása.

Jó tudni!

Jó tudni Drakula terápia/PRP kezelést követően:

 • A kezelés azonnali eredményeként akár a ráncok javulását, kisimulását is tapasztalhatja, azonban ez nem tartós, hiszen csak a szérum vízmolekulái töltik ki átmenetileg a redőket, s azok felszívódása után akár a kezelés előtti állapot is visszaállhat. A Drakula terápia hatását hónapok alatt fejti ki: 3-4 héttel a kezelést követően már látszódik a javulás, s ez a javulási tendencia akár 12-18 hónapig is eltarthat.

 • A kezelést követő 3 hétig tilos a kezelt terület melegítésével járó kezelés, pakolás, szoláriumozás és szaunázás. Ezek az eljárások meggyorsítják a Drakula terápia során bejuttatott hatóanyagok lebomlását, és így veszélyeztetik a kezelés eredményességét. Három hét elteltével bármilyen kezelés igénybe vehető.

 • A bor hidratáltságának fokozásában a Drakula terápián kívül nagy szerepe van a megfelelő mennyiségű napi folyadékbevitelnek is, ami optimálisan 2-4 liter szénsavmentes víz. Ezt mindenkinek ajánlott betartani!

 • A kezelés után arcpír és enyhe ödéma lehet a tűszúrások helyén, de ez másnap reggelre megszűnik.

 • A tűszúrások nyoma még néhány napig meglátszódhat, de a kezelés másnapján ezt már el lehet fedni egy kis sminkkel, és zavartalanul visszatérhetnek mindennapi tevékenységeikhez.

 • A Drakula terápia optimális eredményének elérése érdekében egy három kezelésből álló kúra szükséges fél éven belül, melynek eredménye 1,5-2 évig tarthat. A 2. kezelésre 4 héttel az első után kerül sor, a 3. kezelést pedig féléven belül végezzük.

 • A kezelések eredményessége egyénenként különböző lehet. Jellemzően 3 kezelés meghozza az elvárt eredményt, de az nem garantálható, így egyes esetekben több kezelésre is szükség lehet.
 • Félévente egyszeri, fenntartó kezelést érdemes igénybe venni a tartós hatás érdekében.

 • A Drakula terápia bármilyen egyéb szépészeti beavatkozással (pl. lézeres mélyhámlasztás, ráncfeltöltés, mezoterápia, stb.) kombinálható.

Nem kezelhető

Nem lehet kezelni a pácienst:

 • szteroid- vagy véralvadásgátló kezelés alatt,

 • lázas betegsége,

 • kezelt területen aktív bőrbetegsége (pl.: pikkelysömör, ekcéma),

 • vérképzőrendszeri betegsége,

 • a kezelt területen aktív herpesze,

 • autoimmun betegsége,

 • krónikus májbetegsége,

 • véralvadási problémája,

 • daganatos betegsége,

 • bármilyen gyulladásos megbetegedés esetén.

Árak

Drakula terápia ára

Konzultáció: 10 000 Ft, de ingyenes, ha a kezelésre azonnal sor kerül!

 

Kezelt terület 1 alkalom ára

Egy terület a következők közül: szemkörnyék, szájkörnyék, dekoltázs, kézfejek

60 000 Ft
Teljes arckezelés 80 000 Ft
Arc+nyak+dekoltázs vagy Arc+nyak 120 000 Ft